T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / KOZLU - Kozlu Cengiz Topel Ortaokulu

BUGÜN GELECEĞİMİN İLK GÜNÜ 1. DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni İpek ATICI'nın 8. Sınıfı öğrencileri ile yürüttüğü proje Kariyer Planlama Dersi kazanımlarına uygun olarak müfrdaedata entegre bir şekilde başarıyla devam ediyor. Projemiz Bursa, Eskişehir, Antalya, Zonguldak, Bartın, Gaziantep, Adıyaman illerinden  9 farklı okulla işbirliği içinde yürütülmekte.

Ergenlik çağında  olan öğrencilerimizin hayatı ve sistemi sorguladıkları bir dönemde bir taraftan pandeminin psikolojik etkileriyle mücadele ederken diğer taraftan da sürecin getirdiği belirsiz ve kontrolsüzlükle mücadele içerisindeler. Bu durum öğrencilerin ders çalışmaya yönelik motivasyonlarında düşme  ve dolaylı olarak başarı oranlarında azalmasına da sebebiyet oluşturabileceği düşüncesiyle toparlanma gücü, motivasyon, zaman yönetimi, stres ve stres tepkileri, sınav kaygısı, verimli ders çalışma,hedef belirleme, öğrenme sitillerini belirleme konularında projemiz içerisinde birinci dönem çeşitli çalışmalar yürüttük çeşitli konuklar ağırladık.

Ekim:

1- Öğrenme Stilleri (Öğrencileri öğrenme stilleri anketi uygulanıp sonuçları hakkında bilgilendirmeler yapıldı)

2- Verimli Çalışma Teknikleri (Ankara'dan özel konuk psikolojik danışman ve rehber öğretmen Özgen ŞİMŞEK öğrencilerimize verimli ders çalışma teknikleri konusunda bilgi verdi)

Kasım:

1-Stres ve Stres Tepkileri (Rehberlik ve Kariyer Planlama müfredatında yer alan Stres ve Stres Tepkileri konusuna dair etkinlikler yapıldı)

2-Eğitsel alanlarımız konuları ele alınmış öğrencilerle konular ile ilgili bilgilendirme toplantıları ve çeşitli etkinlikler şeklinde devam etmiştir.

Aralık:

1- Öğrencilerimizdeki kaygı durumları, sınav sürecindeki kaygılar, uzaktan eğitim sürecindeki yaşadıkları duygu durumları, ders çalışmada ekran başında motivasyonu ve başarıyı artırmada neler yapabileceğimiz konusunda Konya'dan özel konuk Psikolojijk Danışman ve Rehber Öğretmen Esra Oğul KUZUCU bilgiler verdi

 Kaygı (Sınav Kaygısı ölçeği uygulandı ve sonuçları öğrencilerle bireysel olarak paylaşıldı)

2- Hedef Belirleme (Hedef Belirleme konusu üzerine canlı derslerde Padlet gibi araçlar kullanılarak etkileşimli çalışmalar yapıldı)

3- Özel  konuk eğitimci- yazar Zekerriya   EFİLOĞLU'nun  Gaziantep'ten  katılımıyla düzenlenen Psikolojik Sağlamlık ve Sınav Kaygısı seminerinde öğrencilerimiz eğitimci yazarla söyleşi gerçekleştirdiler.

Ocak:

1- Karma takım çalışmaları sonucunda lise türlerinin tanıtımı

2- Zaman Yönetimi 

Ayrıca ocak ayında projenin özel  konuğu  Nevşehir'den  Okyanus Master Matematik Soru Bankası yazarı - matematik öğretmeni  SERDAR AKMEŞE proje öğrencilerimizle bir araya gelmiş, matematiksel motivasyon ve zaman yönetimi konusunda öğrencilerimize seminer vermiştir. Öğrencilerimize matematik sorularını çözerken dikkat etmeleri gereken püf noktaları anlatmış ,yeni nesil soruları analitik inceleme teknikleriyle öğrencilerimizle birlikte çözmüştür. Seminerin 2.bölümünde  öğrencilerimiz Okyanus  Master kitaplarının yazarına merak ettikleri soruları sormuş sınav anında matematiksel -zaman yönetimi hakkında önemli bilgiler edinmiş oldular.

3. Motivasyon seminerini gerçekleştirdik.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2021 - Güncelleme: 17.01.2023 15:03 - Görüntülenme: 213
  Beğen | 1  kişi beğendi